A.J. (Albert Jan) Maat

foto A.J. (Albert Jan) Maat
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Beeldbank Europees Parlement

Boerenzoon, die als CDA'er op diverse niveau's en organen de belangen van de agrarische sector verdedigde. Hij was geruime tijd werkzaam bij landbouworganisaties en daarnaast gemeenteraadslid in Eelde. In de periode 1999-2007 was hij in het Europees Parlement woordvoerder landbouw, visserij en dierenwelzijn in de christendemocratische fractie. Daarna was hij negen jaar voorzitter van LTO Nederland. Belangenbehartiger, die het overlegmodel echter omarmde.

CDA
in de periode 1999-2007: lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.