Drs. M.J.Th. (Maria) Martens

foto Drs. M.J.Th. (Maria) Martens
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
© Hans Kouwenhoven

Theologe, die tien jaar namens het CDA in het Europees Parlement zat en daarna acht jaar Eerste Kamerlid was. Na lerares levensbeschouwing te zijn geweest, werd zij onder meer secretaris buitenland van de Nederlandse Missieraad en studiesecretaris van het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties. In het Europees Parlement, waarin zij met voorkeurstemmen was gekozen, hield zij zich vooral bezig met hoger onderwijs, zorg en ontwikkelingssamenwerking. In de Eerste Kamer was zij voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport en woordvoerder zorg van haar fractie. Actieve en maatschappelijke betrokken politica, met een warme persoonlijkheid.

CDA
in de periode 1999-2019: lid Eerste Kamer, lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.