P.E. (Pauline) Smeets

foto P.E. (Pauline) Smeets
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Limburgs PvdA-Tweede Kamerlid dat zich, na zelf in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest, met veel passie inzette voor het midden- en kleinbedrijf en ondernemers. Zo bepleitte zij vermindering van de regeldruk en maakte zij zich sterk voor innovatie. Hield zich als Kamerlid ook bezig met winkeltijden, internationaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen, toerisme en recreatie, en regionaal economisch beleid. Wilde Limburg nadrukkelijk op de kaart plaatsen. Was vijf jaar voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vervulde voor zij Kamerlid werd diverse leidinggevende functies in de schoonmaaksector, onder meer als interim-manager/managementconsultant bij Vebego Management Consultancy. Sinds 2012 directeur bij een Limburgse GGZ-instelling.

PvdA
in de periode 2003-2012: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.