Prof.Dr. Th.B.F.M. (Theo) Brinkel

foto Prof.Dr. Th.B.F.M. (Theo) Brinkel
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra

Historicus, die ruim drie jaar één van de buitenland-woordvoerders van het CDA in de Tweede Kamer was. Was daarvoor internationaal secretaris van het CDA en algemeen secretaris van Pax Christi. Hij promoveerde tijdens zijn Kamerlidmaatschap op een proefschrift over Zuid-Afrika. Was in de Tweede Kamer woordvoerder ontwikkelingssamenwerking. Als buitenland-specialist bezocht hij Sudan (Darfur). Maakte deel uit van een werkgroep uit de defensiecommissie die met succes een parlementair instemmingsrecht bepleitte voor de uitzending van militairen. Zoon van de schrijver/dichter Michel van der Plas. Is nu bijzonder hoogleraar in Leiden.

CDA
in de periode 2003-2006: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.