Mr. J. (Hannie) Stuurman

foto Mr. J. (Hannie) Stuurman
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Vakbondsvrouw die zich als Tweede Kamerlid voor de PvdA met veel inzet bezighield met het beleid rond arbeidsomstandigheden en arbeidstijden en met de positie van (allochtone) vrouwen en meisjes op de arbeidsmarkt. Had altijd een actief aandeel in de debatten en was geregeld bij de interruptiemicrofoon te vinden. Tot eind 2002 was zij districtsbestuurder metalektro van de Industriebond FNV, na eerder bij die bond als administratief medewerkster te hebben gewerkt. Hield zich in de Kamer ook bezig met het kinderopvangbeleid, emancipatie, ontslagrecht, arbo, arbeidstijden en medezeggenschap.

PvdA
in de periode 2003-2006: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.