Herben: niet LPF, maar oppositie schaadt politiek

vrijdag 13 december 2002, 11:02

Fractievoorzitter van de LPF Mat Herben verwijt de Kamervoorzitter Weisglas dat hij niet optreedt tegen persoonlijk getinte aanvallen tegen LPF-bewindslieden tijdens debatten. In een open brief zegt Herben dat niet de LPF, maar juist de oppositie de Nederlandse politiek in een slecht daglicht plaatst. Volgens hem is niet alleen zijn partij debet aan de vergroving van de politiek.

Herben schreef de brief naar aanleiding van een interview van Weisglas in de Volkskrant waarin de Kamervoorzitter de LPF verwijt het aanzien van de Nederlandse politiek in het afgelopen half jaar te hebben geschaad. Herben erkent dat er het afgelopen jaar een aantal betreurenswaardige incidenten binnen zijn partij het aanzien van de politiek geen goed heeft gedaan. Maar de LPF wil met een schone lei verder.

In het debat naar aanleiding van Nawijns uitspraken over de werkwijze van de Kamer, werd de minister onder meer vergeleken met een 'joker' en een 'clown'. Op aandringen van de LPF nam Rosenmöler zijn kwalificatie van een 'olifant' aan het adres van Nawijn later terug.


meer over

verwant nieuws