Heinsbroeks nieuwe partij: Lijst Nieuwe Politiek

dinsdag 22 oktober 2002, 9:25

Voormalig minister van Economische Zaken Heinsbroek zal met een nieuwe partij meedoen aan de verkiezingen van 22 januari. De nieuwe partij is gisteren bij de kiesraad ingeschreven als de Lijst Nieuwe Politiek (LNP). Heinsbroek is op dit moment in St. Tropez om over de invulling van de partij na te denken. Hij mikt met zijn nieuwe partij op ten minste tien zetels.

De LNP zal in het partijprogramma veel nog niet gerealiseerde speerpunten van de LPF overnemen, aangevuld met eigen accenten. Op dit moment is Heinsbroek op zoek naar geschikte kandidaten. Hij wil voorkomen dat er mensen op de lijst komen te staan waar hij onvoldoende van af weet. "Het moet een zeer goede, gedegen, integere, onbesproken groep mensen zijn."

Heinsbroek wil geen genoegen nemen met minder dan tien zetels. Hij wil graag regeren met de LNP. Als deze tien zetels niet behaald worden, twijfelt hij of hij in de Tweede Kamer gaat zitten. "Het moet wel substantie hebben, ik wil geen Rosenmöller worden. Die voert al jaren oppositie," aldus de oud-minister.

bron: NOS, 22 oktober 2002