Drs. B.P.J. (Bart) van Winsen

foto Drs. B.P.J. (Bart) van Winsen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra

Internationaal georiënteerd Tweede Kamerlid van het CDA uit Twente. Was leraar geschiedenis en maatschappijleer aan de scholengemeenschap van Haaksbergen en wethouder en loco-burgemeester in die plaats. Hield zich als Kamerlid vooral bezig met defensie (veiligheid, vredesoperatie, internationale aangelegenheden) en met NAVO-aangelegenheden. Had daarnaast zitting in de parlementaire vergaderingen van de Raad van Europa en de West-Europese Unie en van de assemblees van de NAVO en de OVSE. Rapporteerde namens de Raad van Europa over de toestand in Wit-Rusland.

CDA
in de periode 2002-2006: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.