W. (Willem) van der Velden

foto W. (Willem) van der Velden
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra

Rotterdammer die korte tijd LPF-Tweede Kamerlid was en later lid werd van de Haagse gemeenteraad. Was hoofd financiën en administratie in de verslavingszorg en als deskundige op logistiek gebied werkzaam in het bedrijfsleven. In de Tweede Kamer hield hij zich bezig met verkeer en waterstaat, Antilliaanse Zaken en financiën. In 2006 was hij Tweede Kamerkandidaat voor de Partij voor Nederland van Hilbrand Nawijn. Bij de raadsverkiezingen in Den Haag in 2010 was hij kandidaat voor Trots op Nederland.

LPF
in de periode 2002-2003: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.