J.J. (Jan) Mastwijk

foto J.J. (Jan) Mastwijk
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Uit de gemeenteadministratie afkomstig CDA-Tweede Kamerlid. Werkte bij gemeenten in de provincies Utrecht en Zuid-Holland en was hoofd van de afdeling financiën en directeur planning en projecten van de gemeente Hoogeveen. In de Tweede Kamer woordvoerder openbaar vervoer, ruimtelijke ordening, tuinbouwbeleid en rijksuitgaven. Zette zich bijvoorbeeld in voor een gebruiksvriendelijker OV-chipkaart voor ouderen en vroeg aandacht voor de schade die kwekers hadden van extreme weersomstandigheden en ziekten en plagen (zoals de Aziatische boktor). Was in Drenthe onder meer actief bij de organisatie van de fietsvierdaagse.

CDA
in de periode 2002-2010: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.