E.J. (Egbert Jan) Groenink

foto E.J. (Egbert Jan) Groenink
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Eigenaar van een groothandel in farmaceutische producten in Meppel, die in juni 2002 als één van de laatsten lid werd van de LPF-fractie. Was enige tijd lid van de parlementaire enquêtecommissie Srebrenica, maar nam aan de werkzaamheden van die commissie slechts beperkt deel en trok zich later terug als lid. Speelde ook overigens nauwelijks een rol in de Kamer.

LPF
in de periode 2002-2003: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

voornamen (roepnaam)
Egbert Jan (Egbert Jan)

geboorteplaats en -datum
Meppel, 11 december 1965

2.

Partij/stroming

partij(en)
LPF (Lijst Pim Fortuyn)

3.

Hoofdfuncties/beroepen

  • eigenaar farmaceutische groothandel
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 4 juni 2002 tot 30 januari 2003

4.

Nevenfuncties

afgeleide functies, presidia etc.
lid parlementaire enquêtecommissie Srebrenica (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van augustus 2002 tot 17 oktober 2002

5.

Activiteiten

als parlementariër
  • Was eenmaal medeondertekenaar van een schriftelijke vraag
 

6.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.