Drs. N. (Nihat) Eski

foto Drs. N. (Nihat) Eski
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra

Vakbondsman van Turkse afkomst, die tussen 2002 en 2010 met enige onderbrekingen CDA-Tweede Kamerlid was. Voor hij in de Kamer kwam, was hij werkzaam op het gebied van de media, in het scholingswerk en als bestuurder van het CNV en daarnaast actief in enkele Turkse culturele verenigingen. In de Kamer hield hij zich onder meer met veiligheid op scholen, medezeggenschap in het onderwijs, het onderwijsachterstandenbeleid, emancipatie, overheidscommunicatie en zaken betreffende de Nationale Ombudsman en in 2009-2010 met het vervoersbeleid (spoor, regionaal openbaar vervoer).

CDA
in de periode 2002-2010: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.