NIPO: VVD stijgt in peilingen; Fortuyn verliest weer

donderdag 4 april 2002, 9:32

De VVD krabbelt op in de NIPO-peilingen: de liberalen stijgen van 24 zetels vorige week naar 27 zetels nu. Dat is toch nog 11 minder dan de 38 zetels die de VVD sinds 1998 heeft. De terugval van Fortuyn na het lijsttrekkersdebat zet door; zijn Lijst verliest deze week drie zetels en zakt naar 23. De PvdA boekt één zetel winst en is met 31 zetels weer de grootste partij, hoewel nog 14 zetels kleiner dan nu in de Kamer.

D66 haalt een nieuw dieptepunt in deze peiling met slechts 5 van de huidige 14 zetels. De partij van lijsttrekker Thom de Graaf is daarmee zelfs kleiner dan de SP en de ChristenUnie die in de peilingen beide op 7 zetels staan terwijl ze elk 5 zetels in de Kamer hebben.

De overige partijen vertonen een vrij stabiele lijn. Het CDA blijft staan op 30 zetels (nu 29 in de Kamer) en de SGP op 2 zetels van de huidige 3. Voor Leefbaar Nederland wordt weer 4 zetels voorspeld. GroenLinks zakt met 1 naar 13 blauwe stoelen, terwijl ze er nu 11 bezit.

De Verenigde Senioren Partij (VSP), die momenteel geen zetel heeft, staat voor de vierde week achtereen op 1 zetel in de NIPO-peilingen. In de huidige Tweede Kamer zijn geen ouderenpartijen vertegenwoordigd.

bron: 2Vandaag/NIPO


 
Ontwikkeling opiniepeilingen
Interview en NIPO