J.P. van Hylckama

in de periode 1795: lid Comité te lande

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Sloten (Frl.), 25 oktober 1749

overlijdensplaats en -datum
Sondel (grietenij Gaasterland, Frl.), 28 oktober 1816

2.

Hoofdfuncties/beroepen (4/8)

  • lid departementaal bestuur van Friesland, van 1 augustus 1805 tot 1 juni 1807
  • assessor Landdrostdambt Friesland, van 26 juni 1807 tot 1 januari 1811
  • lid algemene raad, departement Friesland, van 1 januari 1811 tot november 1813
  • lid Provinciale Staten van Friesland, van 19 september 1814 tot 28 oktober 1816 (voor de landelijke stand, grietenij Gaasteland)

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.