S.F. Gockinga

in de periode 1795: lid Comité te lande

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Zuidbroek, 12 december 1753

overlijdensplaats en -datum
Groningen, 23 november 1796

2.

Hoofdfuncties/beroepen

  • officier (kapitein), opmerking: o.a. te Lillo en Liefkenshoek
  • lid Comité tot de Algemene Zaken van het Bondgenootschap te Lande voor Groningen, van 10 maart 1795 tot 9 december 1795

3.

Nevenfuncties

  • majoor schutterij te Groningen
  • archidiaconus der armen

4.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.