Drs. F.G.L.L. (Frans) Schols

foto Drs. F.G.L.L. (Frans) Schols
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Beeldbank Nationaal Archief

Aimabele Limburgse burgemeester van 's-Gravenhage, die zich in dat ambt maar moeilijk staande kon houden. Begon op 34-jarige leeftijd een burgemeestersloopbaan in Maasbree en stapte acht jaar later over naar Venray. Werd in 1975 tot veler verrassing als opvolger van Marijnen benoemd tot burgemeester van de residentie. Algemeen werd verwacht dat CDA-wethouder Happel die functie zou gaan vervullen. Was eigenlijk te zachtaardig voor het burgemeesterschap van een grote stad. Kreeg later gezondheidsproblemen en trad voor het einde van zijn tweede termijn af.

in de periode 1975-1985: burgemeester van 's-Gravenhage

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.