F. (Felix) Rottenberg

foto F. (Felix) Rottenbergvergrootglas

Intelligente, spreekvaardige en vrijgevochte Amsterdamse sociaaldemocraat, die al op jonge leeftijd actief was in de PvdA. Als voorzitter van de Jonge Socialisten lid van het partijbestuur ten tijde van Den Uyl. Bekleedde later functies op cultureel en journalistiek gebied en werd in 1992 samen met Ruud Vreeman voorzitter van de PvdA. Stuurde aan op partijvernieuwing, hetgeen onder meer leidde tot grote wijzigingen op de kandidatenlijst. Gooide regelmatig de knuppel in het hoenderhok en was voorstander van openlijke debatten. Een ziekte dwong hem zijn voorzitterschap neer te leggen. Keerde later terug in de journalistiek als programmamaker.

in de periode 1992-1997: partijvoorzitter

Voornaam (roepnaam)

Felix (Felix)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Amsterdam, 4 juni 1957

Partij/stroming

partij(en)
PvdA (Partij van de Arbeid)

Hoofdfuncties/beroepen

  • zakelijk leider "Stichting de Populier", van 1980 tot 1981
  • directeur cultureel centrum "De Balie" te Amsterdam, van 1982 tot 1992
  • voorzitter PvdA, van 13 maart 1992 tot 15 februari 1997 (duo-voorzitterschap met Ruud Vreeman)
  • programmamaker AT5, NPS en VPRO, tot 2004
  • interm-directeur cultureel centrum "De Balie" te Amsterdam, vanaf juni 2005
  • programmamaker AT5, vanaf 2005 (interviewer/presentator programma XLF)

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.