F. (Felix) Rottenberg

foto F. (Felix) Rottenbergvergrootglas

Intelligente, spreekvaardige en vrijgevochte Amsterdamse sociaaldemocraat, die al op jonge leeftijd actief was in de PvdA. Als voorzitter van de Jonge Socialisten lid van het partijbestuur ten tijde van Den Uyl. Bekleedde later functies op cultureel en journalistiek gebied en werd in 1992 samen met Ruud Vreeman voorzitter van de PvdA. Stuurde aan op partijvernieuwing, hetgeen onder meer leidde tot grote wijzigingen op de kandidatenlijst. Gooide regelmatig de knuppel in het hoenderhok en was voorstander van openlijke debatten. Een ziekte dwong hem zijn voorzitterschap neer te leggen. Keerde later terug in de journalistiek als programmamaker.

in de periode 1992-1997: partijvoorzitter

voornaam (roepnaam)

Felix (Felix)

personalia

geboorteplaats en -datum
Amsterdam, 4 juni 1957

partij/stroming

partij(en)
PvdA (Partij van de Arbeid)

hoofdfuncties en beroepen

  • zakelijk leider "Stichting de Populier", van 1980 tot 1981
  • directeur cultureel centrum "De Balie" te Amsterdam, van 1982 tot 1992
  • voorzitter PvdA, van 13 maart 1992 tot 15 februari 1997 (duo-voorzitterschap met Ruud Vreeman)
  • programmamaker AT5, NPS en VPRO, tot 2004
  • interm-directeur cultureel centrum "De Balie" te Amsterdam, vanaf juni 2005
  • programmamaker AT5, vanaf 2005 (interviewer/presentator programma XLF)

uitgebreide versie

uitgebreide versie
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding, wetenswaardigheden etc. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft. reageer

Bovenstaande gegevens zijn ontleend aan het biografisch archief van het Parlementair Documentatiecentrum (PDC) van de Universiteit Leiden en betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was.
Aanvullingen en gemotiveerde correcties ontvangt PDC graag. U kunt hiervoor de "reageer-keuze" aan de rechterzijde van deze pagina gebruiken of uw aanvullingen per post sturen naar PDC, antwoordnummer 10801, 2501 BW Den Haag of per email aan info@biografieen.com.