Drs. J.W. (Jan-Willem) Oosterwijk

foto Drs. J.W. (Jan-Willem) Oosterwijk
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Topambtenaar en bestuurder die geruime tijd een belangrijk economisch adviseur was van diverse kabinetten. Begon zijn loopbaan bij het ministerie van Economische Zaken en was later directeur op Verkeer en Waterstaat en thesaurier-generaal. Minister Jorritsma van Economische Zaken benoemde haar partijgenoot in 2000 tot haar S.G. Hij sloot zijn carrière af als bestuurder van de Erasmus Universiteit. Aimabele man, die als een daadkrachtige, inspirerende en samenbindende manager bekendstond.

in de periode 2000-2006: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.