J.M. Kiveron

Indisch topambtenaar en twaalf jaar secretaris-generaal van het ministerie voor de overzeese rijksdelen. Zoon van een PTT-inspecteur. Ging na zijn opleiding tot Indisch bestuurder in 1914 naar 'de Oost' en doorliep daar een glanzende loopbaan, die hij eindigde als algemeen secretaris van het Indische Gouvernement.

in de periode 1946-1958: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornamen

Johannes Martinus

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Utrecht, 4 maart 1893

overlijdensplaats en -datum
's-Gravenhage, 27 februari 1959

3.

Hoofdfuncties/beroepen (2/8)

  • algemeen secretaris, Algemene Secretarie van het Gouvernement te Buitenzorg, van 1 november 1935 tot 1 mei 1943
  • secretaris-generaal ministerie van Overzeese Gebiedsdelen (vanaf 1949 Uniezaken en Overzeese Rijksdelen, vanaf 1957 Zaken Overzee), van 1 mei 1946 tot 1 april 1958

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
Zijn vader was adjunct-inspecteur der posterijen te Leeuwarden), directeur telegrafie te Amsterdam en later hoofdinspecteur van telegrafie en telefonie

6.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

7.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.