Dr. J.H. Wesselings

foto Dr. J.H. Wesselings
bron: Beeldbank Nationaal Archief

Tot accountant opgeleide ambtenaar die negenendertig jaar bij het ministerie van Onderwijs werkte en in die periode twaalf ministers diende. Begon zijn loopbaan bij het CBS en was daarna werkzaam bij Koloniën. Vanaf 1945 was hij raadadviseur in algemene dienst en in 1955 benoemde Cals hem tot secretaris-generaal. Dat bleef hij - zelfs nog enige tijd na zijn pensionering - in totaal acht jaar. Stond bekend als een nauwgezette, loyale ambtenaar die het departement strak leidde.

in de periode 1955-1963: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornamen

Johan Herman

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Deventer, 25 maart 1897

overlijdensplaats en -datum
's-Gravenhage, 8 januari 1983

3.

Hoofdfuncties/beroepen (2/8)

  • raadadviseur in algemene dienst, ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen, van 1945 tot 15 oktober 1955
  • secretaris-generaal ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen, van 16 oktober 1955 tot 1 mei 1963 (bleef na zijn pensionering in maart 1962 op verzoek van de minister nog een jaar in functie)

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

6.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.