H.A. (Herman) Verbeek

foto H.A. (Herman) Verbeek
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Europees Parlement

Dissidente, progressieve katholieke priester, die tien jaar lid was van het Europees Parlement. Kwam in 1973 in conflict met het bisdom Groningen en trad sindsdien op als onafhankelijk priester. In de periode 1977-1981 was hij voorzitter van de PPR. In 1984 werd hij lid van het Europees Parlement, maar vanwege een afspraak eindigde dat eind 1986 (hij maakte plaats voor het CPN-lid Nel van Dijk). In 1989 keerde hij terug in het Europees Parlement en toen weigerde hij na tweeënhalf jaar zijn zetel op te geven.

PPR, GroenLinks, De Groenen
in de periode 1984-1994: lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.