Ir. J.M. (Joan) Leemhuis-Stout

foto Ir. J.M. (Joan) Leemhuis-Stout
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: PZH

Doortastende VVD-bestuurder die na functies bij onder meer de Centrale Landinrichtingsdienst en de Unie van Waterschappen en na dijkgraaf van Schieland te zijn geweest in 1994 vrij onverwacht Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland werd. Stapte na vijf jaar op vanwege een affaire rond belegging van provinciale gelden (Ceteco-affaire). Nadien bestuurder op diverse maatschappelijke terreinen. Zo was zij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Was in 2011-2012 waarnemend burgemeester van Schiedam en in 2015 in Leidschendam-Voorburg. Van 13 september 2016 tot 1 maart 2017 was zij waarnemend commissaris van de Koning in Fryslân. Is nu lid van het Kapittel voor de Civiele Orden.

in de periode 1994-2017: Commissaris van de Koning(in)

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.