J. (Jan) Kamminga

foto J. (Jan) Kamminga
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Provincie Gelderland

Groningse makelaar, die als voorzitter samen met partijleider Nijpels midden jaren tachtig de koers van de VVD bepaalde. Gaf in 1984 volop steun aan VVD-minister Van Aardenne toen diens positie na de RSV-enquête bedreigd werd ('Gijs wij staan om je heen'). Trad in 1986 een klein half jaar na de verkiezingsnederlaag van zijn partij af als partijvoorzitter. Werd nadien voorzitter van de grootste organisatie in het MKB. Was in de jaren 1997-2005 Commissaris van de Koningin in Gelderland en stond bekend als iemand die goed bestuurders tot elkaar kon brengen. Was daarna voorzitter van FME-CWM, de vereniging van ondernemingen in de metaal- en elektronica- industrie.

in de periode 1997-2005: partijvoorzitter, Commissaris van de Koning(in)

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.