Mr.Dr. A.J.E. (Ad) Havermans

foto Mr.Dr. A.J.E. (Ad) Havermans
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Bestuurder van CDA-huize, die na een mooie burgemeestersloopbaan van 33 jaar lid van de Algemene Rekenkamer werd. Geboren in Brabant, maar opgegroeid in Limburg. Studeerde in Leiden en werd daarna gemeenteambtenaar. Op 30-jarige leeftijd burgemeester. In 1985 volgde een verrassende benoeming in Den Haag. Stond bekend als een harde werker en bruggenbouwer, met veel oog voor menselijke verhoudingen. Zette zich in voor de vorming van het stadsgewest Haaglanden en voor het oplossen van de financiële problemen van de hofstad. Vrij klein van stuk.

in de periode 1985-2002: lid Algemene Rekenkamer, burgemeester van 's-Gravenhage

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.