Dr. A. (Albert) Mulder

foto Dr. A. (Albert) Mulder
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Fotopersburo Dijkstra

Secretaris-Generaal van Justitie die vanwege zijn macht in die functie als bijnaam 'de IJzeren Kanselier' had. Integere Drentse wetenschapper en bestuurder, die onder meer hoogleraar strafrecht in Leiden was. Als lid van DS'70 (nadat hij eerder PvdA'er was) was hij in 1971 even in beeld voor een ministerschap. Hij eindigde zijn loopbaan als staatsraad en leidde daarnaast een commissie die een regeling voor administratieve afhandeling van verkeersboetes ontwierp (de Lex-Mulder).

in de periode 1965-1984: lid Raad van State, secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.