H.L. Bromet

Werd op hoge leeftijd (73) afgevaardigd naar de Tweede Nationale Vergadering, waar hij zich vrijwel niet liet zien of horen. Was samen met de veel actievere Hartog Lémon de eerste Joodse volksvertegenwoordiger in de Europese geschiedenis.

in de periode 1814: lid Tweede Nationale Vergadering, lid Constituerende Vergadering, lid Vertegenwoordigend Lichaam (mei/juni 1798)

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornamen

Hermanus Leonardus

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Amsterdam, 1724

overlijdensplaats en -datum
Amsterdam, 4 december 1812

3.

Partij/stroming

stroming(en)
Republikein (in de Nationale Vergadering)

4.

Hoofdfuncties/beroepen (2/7)

  • lid Constituerende Vergadering, van 22 januari 1798 tot 4 mei 1798
  • lid Tweede Kamer, Vertegenwoordigend Lichaam, van 4 mei 1798 tot 12 juni 1798

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Nevenfuncties

voorzitter sociëteit "Felix Libertate" te Amsterdam, vanaf februari 1795 (oprichter)

afgeleide functies, presidia etc.
lid commissie van oppertoezicht over de organisatie van de gewapende burgermacht, vanaf 22 januari 1798 (constituerende vergadering)

6.

Wetenswaardigheden

verkiezingen
  • Stond tweede op de kieslijst, maar werd afgevaardigd omdat de nummer één van zijn kiesdistrict, Lambertus Vonk, tevens in een ander kiesdistrict was gekozen.

7.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

8.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.