Mr. W.Th. van Bennekom

foto Mr. W.Th. van Bennekom
bron: Cornelius Rogge

Democratisch gezinde patriot uit het land van Maas en Waal en voorstander van een eenheidsstaat. Werd in 1795 gekozen als representant in het kwartier van Nijmegen en kwam in 1796 voor het district Doesburg in de (Eerste) Nationale Vergadering. In 1797 werd hij afgevaardigde van het district Elst. Maakte daarna voor Doetinchem nog deel uit van het Vertegenwoordigend Lichaam. Was voorts rechter, dijkgraaf en provinciebestuurder.

in de periode 1796-1800: lid Eerste Nationale Vergadering, lid Tweede Nationale Vergadering, lid Vertegenwoordigend Lichaam (mei/juni 1798), lid Eerste Kamer Vertegenwoordigend Lichaam (1798-1801), lid Tweede Kamer Vertegenwoordigend Lichaam (1798-1801)

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornamen

Wilhelmus Theodorus

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Tiel, maart 1756

doopplaats en -datum
Tiel, 16 maart 1756

overlijdensplaats en -datum
Wamel (Gld.), 21 juni 1836

3.

Partij/stroming

stroming(en)
  • Republikeins gezind (in de Nationale Vergaderingen)
  • unitariër

4.

Hoofdfuncties/beroepen (2/16)

  • lid Provinciale Staten van Gelderland, van 7 juli 1818 tot 1 juli 1823 (voor de landelijke stand, district Nijmegen/Druten)
  • lid Provinciale Staten van Gelderland, van 6 juli 1824 tot juli 1827 (voor de landelijke stand, district Nijmegen/Druten)

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

7.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.