Mr. A.J.J.H. Verheijen

Bestuurder uit Boxmeer, die in Brabant op provinciaal en districtsniveau functies bekleedde en vanaf 1815 een soms kritisch lid van de Tweede Kamer was. Onder Lodewijk Napoleon secretaris van diens Kabinet en van de Staatsraad, en daarna secretaris van Charles Lebrun, de hoogste Franse gezagsdrager tijdens de inlijving. Stemde in de Vergadering van Notabelen in 1814 tegen de ontwerp-Grondwet. Verloor in 1829 zijn Kamerzetel, maar werd in 1832 opnieuw gekozen.

regeringsgezinden ten tijde van Willem I
in de periode 1815-1833: lid notabelenvergadering, buitengewoon lid Staten-Generaal, lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.