Drs. J.F. (Hans) Huibers

foto Drs. J.F. (Hans) Huibers
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Staatscourant, Erik van der Burgt (Bureau VRBLD)

Uit het CDJA afkomstig sportief Tweede Kamerlid. Was in 1989 met zijn 28 jaar het jongste lid van de CDA-fractie. Had eerder bij die fractie stage gelopen en was verder werkzaam geweest bij de Christelijke werkgevers. Was als Kamerlid actief op diverse beleidsterreinen, waaronder jeugdbeleid. Leidde verder een overkoepelend orgaan van politieke jongerenorganisaties. Keerde in 1994 evenwel niet terug als Kamerlid en vervolgde zijn loopbaan bij onderwijsorganisaties, zoals de BVE-raad, en in het bedrijfsleven. Daarna leidinggevende in de voedingsmiddelenindustrie en sinds 11 december 2021 partijvoorzitter van het CDA.

CDA
in de periode 1989-heden: lid Tweede Kamer, partijvoorzitter

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.