Jhr. W.J. Mulert tot de Leemcule

Buitengewoon lid voor Overijssel van de Dubbele Staten-Generaal die in 1815 over de nieuwe Grondwet moest beslissen. Was evenwel in vrijwel alle vergaderingen afwezig, waaronder die waarin gestemd werd.

in de periode 1815: buitengewoon lid Staten-Generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornamen

Willem Jan

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Dalfsen, 27 maart 1782

overlijdensplaats en -datum
IJsselmuiden, 2 juni 1857

3.

Hoofdfuncties/beroepen (2/5)

  • buitengewoon lid Staten-Generaal der Verenigde Nederlanden, van 8 augustus 1815 tot 19 augustus 1815 (voor Overijssel)
  • lid Provinciale Staten van Overijssel, van 30 juni 1815 tot 1 juli 1821 (voor de landelijke stand, district Steenwijk)

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Was op 18 augustus 1815 afwezig in de vergadering waarin de ontwerp-Grondwet werd goedgekeurd

uit de privésfeer
Zijn vader officier. Hij was lid van de vergadering van provisionele representanten van het Volk van Overijssel en dijkgraaf van Salland.

predicaten/adellijke titels
  • baron, 5 juli 1822

5.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

6.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.