Drs. P.J.L. (Nellie) Verbugt

foto Drs. P.J.L. (Nellie) Verbugt
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Fotopersburo Dijkstra

Charmante Limburgse die tien jaar namens de VVD in de Tweede Kamer zat. Woordvoerster volkshuisvesting, infrastructuur en ruimtelijke ordening en deelnemer aan debatten over onder meer de Betuwelijn, luchthavens en de A73 langs de Maas. Was staffunctionaris van het kabinet van de burgemeester van Venlo en plaatsvervangend hoofd van de afdeling economische zaken van de gemeente Venlo. Meldde bij haar afscheid zich aan de zorg voor haar bejaarde ouders (m.n. haar gehandicapte vader) te gaan wijden; iets wat zij overigens ook al tijdens haar Kamerlidmaatschap had gedaan.

VVD
in de periode 1993-2003: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.