K. (Klaasje) Eisses-Timmerman

foto K. (Klaasje) Eisses-Timmerman
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Fotopersburo Dijkstra

Nuchtere Drentse boerin, die in twee periodes Tweede Kamerlid voor het CDA was. Ontwikkelde zich door zelfstudie. Afkomstig uit de kring van de Christelijke plattelandsvrouwen, zette zij zich in voor een fusie van protestantse en katholieke plattelandsvrouwen in één organisatie. Was in Drenthe daarnaast actief in vele maatschappelijke functies. Als Kamerlid hield zij zich vooral bezig met emancipatie, gehandicaptenbeleid en landbouw. Overleed op 57-jarige leeftijd.

CDA
in de periode 1992-2001: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.