Mr. M. (Maarten) van Traa

foto Mr. M. (Maarten) van Traa
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Beeldbank Nationaal Archief

Vooraanstaand, internationaal georiënteerd PvdA-Tweede Kamerlid. Groeide in Leiden en Groningen op in het gezin van een hoogleraar. Studeerde politieke wetenschappen in Frankrijk en de Verenigde Staten. Journalist bij onder meer Le Monde en VPRO. Nadien internationaal secretaris van de PvdA. Kundig en gezaghebbend Tweede Kamerlid dat veel prestige verwierf door zijn voorzitterschap van de enquêtecommissie opsporingsmethoden (IRT). Was tevens enige jaren voorzitter van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken. In de PvdA-fractie woordvoerder asiel- en vreemdelingenzaken en buitenlandse zaken. Verongelukte op relatief jonge leeftijd door een auto-ongeluk.

PvdA
in de periode 1986-1997: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.