J.W. (Jan) Verbeek

foto J.W. (Jan) Verbeek
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Fotopersburo Dijkstra

VVD-Eerste Kamerlid uit Rotterdam, die tevens een prominente rol speelde in Provinciale Staten van Zuid-Holland. Was directeur van het facilitair bedrijf van de NOS en daarvoor directeur in het bedrijfsleven. In de Eerste Kamer voorzitter van achtereenvolgens de vaste commissies voor Economische Zaken en voor Buitenlandse Zaken. Ook actief in het parlement van de Raad van Europa en het Beneluxparlement en in diverse maatschappelijke organisaties in het Rijnmondgebied. Zijn tamelijk jonggestorven echtgenote was wethouder van Rotterdam.

VVD
in de periode 1983-1999: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.