A.M. (Tom) Struick van Bemmelen

foto A.M. (Tom) Struick van Bemmelen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Gemeentearchief Den Haag

Marineofficier die secretaris buitenland van de VVD was. Statenlid in Zuid-Holland. In 1983 gekozen tot Eerste Kamerlid en in de Senaat woordvoerder defensie en verkeer en waterstaat. Hield zich midden jaren tachtig als senator intensief bezig met de affaire-Klaas de Jonge, een Nederlandse ontwikkelingswerker die in Zuid-Afrika streed tegen het Apartheidsregime en asiel kreeg in de Nederlandse ambassade in Pretoria. Voelde zich sterk verbonden met Israël.

VVD
in de periode 1983-1987: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.