Dr. A.C.H.M. (Ton) de Kok

foto Dr. A.C.H.M. (Ton) de Kok
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Foto Nick Morelis

Oost-Europadeskundige en woordvoerder defensie van de CDA-Tweede Kamerfractie. Voerde als zodanig het woord in de debatten over onder meer Joegoslavië en bij de herziening van het militair strafrecht. Hield zich ook bezig met gehandicapten- en verslavingsbeleid. Voor hij Tweede Kamerlid werd marineofficier en voorlichter van de Tweede Kamerfractie van de KVP. Promoveerde na zijn Kamerlidmaatschap in de Ruslandkunde.

CDA
in de periode 1983-1994: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.