S. (Sari) van Heemskerck Pillis-Duvekot

foto S. (Sari) van Heemskerck Pillis-Duvekot
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Fotopersburo Dijkstra

Liberale media- en buitenland-woordvoerster van Zeeuwse afkomst. Hield zich later ook bezig met defensie-aangelegenheden. Opgeleid als secretaresse. Was afkomstig uit de kring van de Vrouwenorganisatie in de VVD. Begon haar politieke loopbaan als gemeenteraadslid in Ouderkerk aan den IJssel. Warm pleitbezorgster van grotere mogelijkheden voor commerciële omroepen en enige tijd bestuurslid van Veronica. Had grote culturele belangstelling en was in de Tweede Kamer voorzitter van de concertcommissie.

VVD
in de periode 1982-1999: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.