Drs. E.M. (Eegje) Schoo

foto Drs. E.M. (Eegje) Schoo
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Beeldbank Nationaal Archief

Voorzitter van de Emancipatieraad, die in 1982 vrij verrassend voor de VVD minister voor Ontwikkelingssamenwerking werd in het eerste kabinet-Lubbers. Was voordien werkzaam op een school voor slechthorende kinderen en bij een studiecentrum voor onderwijsvernieuwing. Speelde als op zich degelijke minister geen opvallende rol, al bracht zij een nota over herijking van het ontwikkelingssamenwerkingsbeleid uit. Werd na haar ministerschap na een kort Tweede Kamerlidmaatschap ambassadeur in India en was daarna actief bij een stichting die culturele uitwisseling tussen Nederland en India bevorderde. Echtgenote van Arie Pais.

VVD
in de periode 1982-1987: lid Tweede Kamer, minister

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.