Mr. W.J. (Wilbert) Willems

foto Mr. W.J. (Wilbert) Willems
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Stokvis

Brabantse welzijnswerker, die een generalist in de politiek werd. Zeer actief Tweede Kamerlid voor de PSP en later GroenLinks in de perioden 1981-1986 en 1989-1994. Hij kwam in de Kamer elf jaar nadat zijn vader - de bekende katholieke doorbraak-socialist Joan Willems - deze had verlaten om gedeputeerde in Brabant te worden. De jonge Willems drukte ook daar vaders voetstappen, want hij werd in 1987 lid van Provinciale Staten. Als Kamerlid hield hij zich onder meer bezig met binnenlandse zaken, milieu, welzijn en volksgezondheid en maakte hij deel uit van enkele onderzoekscommissies. Was in april 2006-november 2012 wethouder van Breda.

PSP, GroenLinks
in de periode 1981-1994: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.