M.B.M.J. (Thijs) van Vlijmen

foto M.B.M.J. (Thijs) van Vlijmen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Foto Nick Morelis

Deskundige op het gebied van ruimtelijke ordening in de CDA-Tweede Kamerfractie. Was voor hij in de politiek kwam al actief op dat gebied als directeur van een adviesbureau voor binnenstadsproblemen en ruimtelijk ordening. Zoon van een ondernemer en zelf enige tijd directeur van een eau-de-cologne-fabriek. Kwam als 'rechtstreeks'-CDA-lid in de Kamer en werd voorzitter van de Tweede Kamercommissies voor Volkshuisvesting en voor Verkeer en Waterstaat. Hield zich ook bezig met defensie. Speelde verder als voorzitter van de bouwbegeleidingscommissie een belangrijke rol bij de nieuwbouw van de Tweede Kamer.

CDA
in de periode 1981-1994: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.