J.F. (Flip) Buurmeijer

foto J.F. (Flip) Buurmeijer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: IISG/Arjen Stada

Gronings PvdA-Tweede Kamerlid dat zich een groot deel van zijn politieke en bestuurlijke leven bezighield met sociale zekerheid. Voorzitter van de parlementaire enquętecommissie uitvoering sociale zekerheid. Behalve met sociale zaken en werkgelegenheid hield hij zich ook bezig met het minderhedenbeleid. Tevens was hij enige jaren secretaris van de PvdA-fractie. Voor hij in de landelijke politiek kwam, directeur van een vormingscentrum en adviseur van staatssecretaris Meijer op CRM. Na zijn Kamerlidmaatschap gaf hij als voorzitter van organisaties leiding aan herziening van de uitvoering van de sociale zekerheid. Is medegrondlegger van het nieuwe uitvoeringsstelsel; UWV en CWI zijn grotendeels zijn geesteskinderen.

PvdA
in de periode 1979-1994: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.