Prof.Dr. J.F. (Hans) Jeekel

foto Prof.Dr. J.F. (Hans) Jeekel
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

D66-Tweede Kamerlid dat zich in de Kamer vooral bezighield met volkshuisvesting. Sociaal-geograaf en planoloog. Was voor hij in de Kamer kwam ambtenaar op het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. In D66 actief als politiek secretaris, bestuurder van het wetenschappelijk bureau en als voorzitter van de commissie die het verkiezingsprogramma schreef. Publiceerde een boekje over zijn ervaringen als Tweede Kamerlid. Na zijn lidmaatschap gepromoveerd op de toegenomen afhankelijkheid van de auto en sinds 2015 hoogleraar aan de TU Eindhoven.

D66
in de periode 1995-1998: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.