Mr.Drs. C. (Cees) Bremmer

foto Mr.Drs. C. (Cees) Bremmer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Europees Parlement

Gedegen bestuurder en Tweede Kamerlid van het CDA uit een (vrijgemaakt) gereformeerd milieu. Zijn vader was predikant. Maakte carričre in de partijorganisatie van de ARP en het CDA en was van beide partijen secretaris. Was campagneleider bij de succesvolle verkiezingen van 1989. In de periode 1995-1998 Tweede Kamerlid. Nadien was hij leraar en algemeen secretaris van de Vereniging YMCA-Nederland. Was ook korte tijd lid van het Europees Parlement. Keerde daarna terug naar de YMCA. Auteur van enkele historische werken, met name over de ARP.

CDA
in de periode 1995-2004: lid Tweede Kamer, lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.