Mr. C. (Coskun) Çörüz

foto Mr. C. (Coskun) Çörüzvergrootglas

Coskun Çörüz (1963) was van 29 mei 2001 tot 20 september 2012 Tweede Kamerlid voor het CDA. Hij was daarvoor lid van de Commissie Gelijke Behandeling, juridisch medewerker op een advocatenkantoor en afdelingscoördinator onderwijszaken, juridische zaken en voorlichting van het Amsterdams Centrum voor Buitenlanders. De heer Çörüz was fractiewoordvoerder integraal veiligheidsbeleid, justitie en politie, en hield zich verder bezig met internationaal recht en mensenrechten.

CDA
in de periode 2001-2012: lid Tweede Kamer

voornaam (roepnaam)

Coşkun (Coşkun)

personalia

geboorteplaats en -datum
Konakören (Turkije), 15 augustus 1963

levensbeschouwing
Islamitisch

partij/stroming

partij(en)
CDA (Christen-Democratisch Appèl)

hoofdfuncties en beroepen

  • juridisch medewerker advocatenkantoor
  • afdelingscoördinator onderwijszaken, juridische zaken en voorlichting, Amsterdams Centrum voor Buitenlanders
  • lid gemeenteraad van Haarlem, van 14 april 1998 tot 1 maart 2001
  • lid Commissie Gelijke Behandeling, vanaf 1 maart 2001
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 29 mei 2001 tot 20 september 2012
  • directeur Centrum IKO (Internationale Kinderontvoering), vanaf 1 juli 2014

activiteiten

als parlementariër
  • Diende in 2006 een initiatiefwetsvoorstel in over verruiming van de aansprakelijkheid voor gedragingen van minderjarigen in de leeftijd van veertien tot achttien jaar. Het wetsvoorstel ligt sinds 2012 bij de Eerste Kamer. (30.519)
  • Diende in 2007 samen met zijn fractiegenote Mirjam Sterk een initiatiefnota in over pleegzorg ('Gezin boven tehuis') (31.279)
  • Bracht in 2012 samen met Richard de Mos (PVV) en Tjeerd van Dekken (PvdA) een initiatiefnota uit over maatregelen ter bestrijding van voetbalvandalisme en ernstige overlast. Gepleit wordt onder meer voor aanscherping van de 'Voetbalwet' en afschaffing van de combicard. (33.281)

wetenswaardigheden

woonplaats
Haarlem

uitgebreide versie

uitgebreide versie
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding, wetenswaardigheden etc. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft. reageer

Bovenstaande gegevens zijn ontleend aan het biografisch archief van het Parlementair Documentatiecentrum (PDC) van de Universiteit Leiden en betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was.
Aanvullingen en gemotiveerde correcties ontvangt PDC graag. U kunt hiervoor de "reageer-keuze" aan de rechterzijde van deze pagina gebruiken of uw aanvullingen per post sturen naar PDC, antwoordnummer 10801, 2501 BW Den Haag of per email aan info@biografieen.com.