Drs. J. (Jacques) de Milliano MBA

foto Drs. J. (Jacques) de Milliano MBA
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Uit Zeeuws-Vlaanderen afkomstige arts, die veel prestige verwierf als voorzitter van de Nederlandse afdeling van Artsen zonder Grenzen. Werd in 1998 verrassend Tweede Kamerkandidaat voor het CDA; velen dichtten hem veel 'linksere' sympathieën toe. Kwam al na een half jaar in conflict met zijn fractie toen hij afstand nam van het standpunt over het asielbeleid. Verliet kort daarna de Kamer. Overwoog later nog een tussentijdse terugkeer, maar zag daarvan uiteindelijk toch af. Is nu weer actief als arts.

CDA
in de periode 1998: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.