J.G. van den Bergh

foto J.G. van den Bergh
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotocollectie GAM

Katholieke, uit Limburg afkomstige ingenieur die in het kabinet-Heemskerk Azn. minister van Waterstaat, Handel en Nijverheid was. Was niet opgeleid aan de Koninklijke Academie in Delft, maar volgde een praktijkopleiding. Speelde als ingenieur vooral een rol bij de aanleg van spoorwegen en spoorwegbruggen, zoals de Moerdijkbrug. Was als minister niet erg succesvol en bracht weinig wetgeving tot stand. Trad vanwege zijn gezondheid voortijdig af.

conservatief (katholiek)
in de periode 1883-1887: minister

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.