Mr. H.Th.M. (Herman) Lauxtermann

foto Mr. H.Th.M. (Herman) Lauxtermann
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Brabants VVD-Tweede Kamerlid afkomstig uit de bouwwereld. Was in de fractie woordvoerder volkshuisvesting met een voorliefde voor stadsvernieuwing. Als wethouder volkshuisvesting van Den Bosch had hij zich op dat terrein zeer betrokken getoond. Hoewel hij als afdelings- en kieskringvoorzitter en als lid van de partijraad jarenlang in de partijorganisatie actief was geweest, zat het hem bij de kandidaatsstelling voor de Tweede Kamer zelden mee. Daardoor stond hij driemaal niet op een direct verkiesbare plaats. Die herhaalde teleurstelling was er oorzaak van dat hij in de vier fracties waarvan hij deel uitmaakte, minder tot zijn recht kwam dan op grond van zijn deskundigheid mocht worden verwacht.

VVD
in de periode 1977-1993: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.