H.H. (Huub) Jacobse

foto H.H. (Huub) Jacobse
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Beeldbank Nationaal Archief

Amsterdams VVD-Tweede Kamerlid, dat tot de voorstanders in zijn partij behoorde van samenwerking met de PvdA. Eind jaren vijftig voorzitter van de JOVD. Aanvankelijk journalist bij de Haagse Courant en later organisatie-adviseur. Enige jaren fractievoorzitter van de VVD in de Amsterdamse gemeenteraad. Als woordvoerder economische zaken was hij één van de hoofdrolspelers in het RSV-drama. Behoorde tot de kleine minderheid van zijn fractie die het openlijk afkeurde dat minister Brinkman een staatsprijs had onthouden aan de satiricus Brandt Cortius. Hield zich in de Kamer ook bezig met politie-aangelegenheden.

VVD
in de periode 1977-1986: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.