Drs. B. (Bouke) Beumer

foto Drs. B. (Bouke) Beumer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Beeldbank Nationaal Archief

Genuanceerd denkende econoom, die na een burgemeesterschap in Oost-Groningen in een rumoerige periode lid was van de Tweede Kamerfracties van ARP en CDA. Daarna vele jaren lid van het Europese Parlement. Behoorde als atoompacifist tijdens het kabinet-Van Agt/Wiegel tot de loyalisten. Woordvoerder financiële en economische zaken. Lijsttrekker van het CDA bij de Europese verkiezingen in 1979 en 1984. Omdat hij zo klein en tenger was vonden de Groningers hem aanvankelijk maar een "lutje kereltje", die goed moest eten om nog wat te groeien.

ARP, CDA
in de periode 1975-1994: lid Tweede Kamer, lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.