W.J. (Wim) Vergeer

foto W.J. (Wim) Vergeer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotoarchief Eerste Kamer

KVP-senator, partijvoorzitter en Europarlementariër, die in vanaf 1975 een belangrijke rol speelde bij de totstandkoming van het CDA. Verving in dat jaar de progressieve De Zeeuw als voorzitter van de KVP. Afkomstig uit de kring van het Nederlands Katholiek Vakverbond (NKV) en acht jaar wethouder in Utrecht. In de Eerste Kamer, waarvan hij sinds 1974 deel uitmaakte, woordvoerder verkeer en Europese zaken. Vanaf 1979 tien jaar lid van het rechtstreeks gekozen Europees Parlement. Openhartige, joviale en ongekunstelde politicus, die geen blad voor de mond nam.

KVP, CDA
in de periode 1971-1989: lid Eerste Kamer, partijvoorzitter, lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.